Esittely | About us

Olen koko ikäni ollut tekemisissä koirien kanssa. Lapsuudenkodissa meillä oli suomenpystykorvia ja suomenajokoiria. Koirat ovat olleet aina osa perhettämme.

Koirien lisäksi metsästys tuli tutuksi jo pikkutyttönä, joten oman koirankin täytyi olla metsästyskoira. Mielessä oli jostain syystä hautunut pitkään ajatus kultaisestanoutajasta ja syksyllä 2001 siitä unelmasta tuli totta, kun kultainennoutaja Pinja (Juno-Juhekin Xenia) muutti meille asumaan.

Pinjan kanssa noutajamaailmat salat avautuivat pikkuhiljaa ja välillä vähän työläästikin. Kovan työn jälkeen saavutimme Pinjan kanssa NOME-B ALO1-tuloksen. Starttasimme myös avoimessa luokassa pari kertaa, mutta sieltä emme koskaan saaneet tulosta. Vaikka metsällä meillä oli monesti mukavaakin, ei Pinja kuitenkaan ollut hirveän motivoitunut eikä työskentelynhaluinen koira, joten kuume innokkaammasta metsästys- ja koekaverista kasvoi. Etsin aktiivisesti itselleni NOME- ja metsästyskoiraa sopivasta yhdistelmästä ja sitten törmäsin FIN KVA Goldgingers Snow Stariin, Nandoon. Siitä nartusta minä  halusin itselleni pennun.

 

Inka & Leena 04/2012


Riepu on äitinsä tavoin vahva ja motivoitunut työkoira. Riepu on tämän lisäksi nöyrä ja nopea oppimaan. Se on huomattavasti helpompi kouluttaa ja käsitellä kuin Inka. Riepun kanssa on tavoitteena hoitaa Inkan kanssa kesken jäänyt homma loppuun. Tällä hetkellä Riepu on avoimessa luokassa ja meillä on sieltä pari kakkostulosta. Tulevan kauden tavoitteena on siirtyminen voittajaluokkaan.

Meillä on myös kasvamassa Riepun pentu Parka (Hardworker's Eowyn). Aika näyttää mikä Parka on koiriaan. Parka vasta opettelee noutajamaailman saloja. Taippareihin ja kokeisiin mennään sitten kun aika on kypsä ja Parka (ja ohjaajansa Antti) ovat siihen valmiita.

 

Leena & Inka päivänokosilla 04/2012


Kultainennoutaja on minulle ennen kaikkea perheenjäsen ja metsästyskaveri. Se on alunperin jalostettu pienriistan talteenottajaksi ja haluankin vaalia omassa kasvatustyössäni hyviä metsästyskoiran ominaisuuksia erottamattomana osana tervettä ja hyvinvoivaa noutajaa.

Kasvatus tulee olemaan pienimuotoista ja tavoitteenani on kasvattaa sekä fyysisesti että henkisesti terveitä koiria kaveriksi metsälle ja harrastuksiin.
 Riepu, Inka & Pinja 02/2013Haaveni Nandon pennusta toteutui ja joulukuussa 2004 meille tuli Inka (Goldgingers Rhea Silvia). Inkan kanssa sitten sotkeuduttiin entistä syvemmälle noutajien rodunomaisten kokeiden ja metsästyksen maailmaan. Inka oli erinomainen hyvä aihio, mutta minä liian innokkaana ja kokemattomana ohjaajana taisin tärvätä aika paljon. Yhteinen sävel löytyi kunnolla vasta Inkan ollessa 7-vuotias. Yhteisen sävelen löytymisen jälkeen tulosta alkoi tulla ja saavutimmekin NOME-B voittajaluokasta kaksi VOI1-tulosta. Yhtä vajaaksi jäi meillä se käyttövalion arvo, kun Inka menehtyi yllättäen 8-vuotiaana syöpään.

Inka oli erittäin vahva työskentelijä ja parhaimmillaan se oli itsenäisessä työssä (markkeeraukset, haku). Se oli myös väsymätön ja kestävä metsästyskoira.

Onneksi Inkalla oli tehty yhdet pennut ja niistä yksi, Riepu (Goldgingers Ptarmigan), jäi meille. Riepu jatkaa Inkan jalanjäljissä sekä metsästys- että koekoirana.

 

Leena & Riepu 09/2013


Kuten varmaan jo aika hyvin kävi ilmi, harrastamme koirien kanssa metsästystä ja rodunomaisia lajeja (NOME-B, NOWT). Koiramme eivät ole vain metsästys- ja koekoiria, vaan ne ovat myös lemmikkejä ja kotikoiria, joiden kanssa voi ottaa vaikka päikkärit jos siltä tuntuu.

Vaikka itse en Inkalla pentuja teettänytkään, niin silti näkisin että Inka on se meidän kantanarttu, josta tämä homma on lähtenyt liikkeelle. Riepulla teetettiin sitten ne ensimmäiset omat pennut Hardworker's -nimen alla ja nyt  sitten katsotaan pikkuhiljaa, mihin ja miten tämä homma tästä etenee.


 

Leena & pennut (Parka & Viima) 12/2013